TRE TING DU IKKE VIDSTE OM AT GÅ

Posted i: LIFESTYLE

Hej piger

Har I også svært ved at komme ud af døren, når det er mørkt udenfor? Jeg har det i hvertfald selv sådan, at jeg forsøger at undgå kulden så meget som overhovedet muligt. Derfor er jeg heller ikke nær så 'dagligdags-sund' som om når foråret og sommeren står på. Jeg får stadig besøgt mit fitnesscenter et godt antal gange om ugen, men den daglige hverdagsmotion bliver sat gevaldigt ned.

Forleden læste jeg over en artikel der beskrev flere fordele ved at få gået en masse, og det fik mig til at overveje hvor få skidt jeg egentlig tager i hverdagen. Særligt efter, at jeg ikke længere skal møde ind på en arbejdsplads, men har hjemmekontor og faktisk ikke flytter mig ret meget fra computeren de fleste dage.

Der var særligt tre ting som overraskede mig, da jeg læste artiklen om hvor vigtigt det er at få gået en masse i hverdagen.

For det første overraskede det mig, at hjerteforeningen anbefaler at vi går 10.000 skridt om dagen. Måske er det bare mig, der ikke vidste det ikke, men det er altså næsten 8,5 kilometer. Det får jeg i hvertfald ikke taget.

Derudover blev jeg overrasket over, at det har betydning hvorvidt du svinger med dine arme når du går, eller holder dem stille. Hvis du holder dine arme ned langs siden mens du går, forbrænder du flere kalorier og bruger ca. 12% mere energi.

Til sidst overraskede det mig, at gåturen kan have konsekvenser for din hukommelse. En gåtur øger åbenbart blodtilførelse til hjernen, og det skulle kvikke hjernen op, så du er bedre forberedt til nye udfordringer.

Jeg tror faktisk, at jeg vil ønske mig en skridttæller til jul. Det kunne være ret interessant at finde ud af præcis hvor mange skridt man tager hver dag. :-)

// Josephine

Følg min blog på
Facebook her
Bloglovin her
Instagram her
Snapchat: Jhelbrandt

// Josephine

Follow my journey:
Facebook here
Bloglovin here
Instagram here
Youtube here
Snapchat: Jhelbrandt

Synes godt om

Kommentarer

Amalie
,
Jeg får gået omkring de 10.000 skridt om dagen. Jeg går rundt på gymnasiet og op og ned af trapper. Udover det, så går jeg ture med hunden og ofte vælger jeg at gå hjem fra stationen frem for at tage bussen. Det kan altså lade sig gøre 😊
JosephineHelbrandt
JosephineHelbrandt,
Du får det til at lyde så nemt 😉 Det handler helt sikkert om, at man skal tænke lidt mere over det i hverdagen, og det vil jeg forsøge at gøre fra nu af! Den der med at gå hjem det sidste stykke er en ret god ide.
nouw.com/josephinehelbrandt
Chanette Bing,
Jeg går 10000 skridt hver dag og begyndte på det for flere måneden, da jeg så det i en udsendelse, at det faktisk er noget man helst skal. Jeg går ca. 2000 skridt fra jeg står op om morgenen, skole og hjem. Derefter vælger jeg så at gå en tur, som er ca. over en time og på den måde opnår jeg altid de 10000 skridt. Jeg bruger S health, som er en app til telefonen 😊

Det er faktisk meget nemt at få dem gået og på en lille gåtur får man taget mange flere skridt end man måske lige regner med 😊
chanettebing.dk
JosephineHelbrandt
JosephineHelbrandt,
Hej Chanette.. Ja det er nemlig noget, som de kloge mener er ret vigtigt for os. Jeg har egentlig altid været rigtig glad for at gå ture, men her i mørket kan det være lidt svært at komme ud efter arbejde - og så alligevel ikke, for nu har du da lige givet mig motivationen tilbage. 1000 tak 😊
nouw.com/josephinehelbrandt
Anne,
Den med armene havde jeg ikke set komme. Sø giver det jo ingen mening at få stavgang, hvor man jo svinger løs med det hele?? 😬😂
www.altogintet.dk