SUND TORSDAG // MOULES MARINIERE

Posted i: SUND TORSDAG

Denne uges Sund-Torsdag ret er indbegrebet af sommer, smager fantastisk, super sund og meget nemmere at lave end man umiddelbart tror. De lækre moules som er på billedet, bestilte jeg på en restaurant i Rungsted Havn i går, hvor jeg var oppe og spise med min veninde, men jeg laver dem også selv i mit eget køkken, og det kan varmt anbefales!

Det skal du bruge til 1 person:
1 kg blåmuslinger
1 dl hvidvin
2 fed hvidløg
1 skalotteløg
2 stk. gulerod
En håndfuld bredbladet persille
1 spsk. olivenolie
2 dl cream fine
Salt og pepper

Du starter med at skylle muslingerne grundigt. Dem der ikke er lukkede skal kasseres. Så hakker du løget meget fint og steger det ca. 1-2 minutter i olivenolie i en gryde. Derefter kommer du muslinger, revet gulerod, persille, hvidløg og hvidvin op i gryden og varmer det hele med låg på. Løft låget engang imellem og drej muslingerne rundt så de alle sammen bliver varme.

Efter ca. 4 minutter tilsætter du cream fine, salt og pepper. 2-3 minutter efter er muslingerne klar. Du kan se det, ved at muslingerne åbner sig, når de er færdige. Dem der ikke åbner sig helt skal smides ud og må ikke spises.

Du kan servere dem i en lille gryde som på billedet eller i en dyb tallerken. Normalt serveres retten med brød eller pommes frites, men hvis du vil undgå det usunde, kan du servere brønnefritter som jeg har skrevet om her. Eller en grøn og simpel salat.

// Josephine

// Josephine

Follow my journey:
Facebook here
Bloglovin here
Instagram here
Youtube here
Snapchat: Jhelbrandt

Synes godt om

Kommentarer