SÅDAN FÅR DU DEN BEDSTE NATTESØVN

Posted i: LIFESTYLE

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er jævnt glad for at sove. Generelt bare at ligge under min varme dybe, synes jeg er et kæmpe hit. MEN.. Søvn og putning under dynen er jo ikke bare for hyggensskyld. Vores søvn er hamrende vigtig for vores humør, hvordan vi trives i hverdagen, vores overskud og ikke mindst vores evne til at håndtere pressede situationer og undgå stress.

I dag får du tre tips til ting, du kan gøre for at forbedre din nattesøvn, og tre ting du virkelig skal forsøge at undgå.

TRE TING DER GIVER DIG EN BEDRE NATTESØVN

1. FÅ EN FAST DØGNRYTME
Jeg tror, at de fleste kender følelsen af ikke at have lyst til at gå i seng. Måske er du i gang med en god film eller også er du måske ude med veninderne? Selvom der selvfølgelig skal være plads til sjov og ballade, så skal man ikke underkende hvor vigtigt det er, at holder sine sengetider. Når det gælder søvn, kan din krop bedst lide helt faste rytmer. Undviger du fra rytmen, kan det faktisk forstyrre din søvn i flere dag efter. Det bedste er altså at stå op og gå i seng samme tid hver dag.

2. HYGGELIGT SOVEVÆRELSE
Det rum du sover i, skal være et sted hvor du fæler at du kan slappe fuldstændig af. Indret det så hyggeligt og minimalistisk som muligt, så der ikke er for mange forstyrrende elementer. Forsøg at hold dig til at sove i soveværelset. Du bør hverken se tv eller arbejde i dit soveværelse, der skal kun være plads til ro og afslapning.

3. SKRIV LISTER
I en travl hverdag er det ofte når vi ligger os til at sove, at tankerne får lov til at flyde. Desværre kan tankerne nogle gange flyde over med morgendagens to-do's og alle de ting vi ikke har nået i løbet af dagen. Sørg for at lav en liste inden du går i seng, med de tre vigtigste ting du skal nå dagen efter. Lad det så ligge på blokken, og tag det ikke med i seng.

3 TING DER ER ØDELÆGGENDE FOR DIN NATTESØVN

1. FOR MEGET I HOVEDET
.Arbejde, sociale medier, nyhedssites og diskussioner er noget af det værste du kan sidde med inden du går i seng. Alt hvad du skal bruge mental energi på, bør du ikke bruge tid på i timerne før du skal sove. I stedet skal din hjerne have lov til at slappe af og komme ned i gear.

2. KOFFEIN
Kaffe før sengetid er langt fra en god ide. Koffeinen gør dig muligvis ikke flyvende frisk, men den vil gøre det svære for din krop at finde ro, og det er ødelæggende for din nattesøvn.

3. AFTEN MOTION
Generelt er motion rigtig godt for dit helbred og din nattesøvn, men træner du inden sengetid kan det påvirke din nattesøvn negativt. Sørg for at være færdig med træningen senest to timer før din sengetid, så undgår du at det påvirker din nattesøvn negativt.

// Josephine

Følg min blog på
Facebook her
Bloglovin her
Instagram her
Snapchat: Jhelbrandt

// Josephine

Follow my journey:
Facebook here
Bloglovin here
Instagram here
Youtube here
Snapchat: Jhelbrandt

Synes godt om

Kommentarer

Frejjack,
Virkelig nogle vigtige ting du får pointeret her 😊 Jeg ved også med mig selv at kommer jeg ikke i seng kl 22, så er dagen efter meget hård 😊
Frejjack.com
JosephineHelbrandt
JosephineHelbrandt,
Jeg er glad for du kan bruge indlægget 😊 // Josephine
nouw.com/josephinehelbrandt
Thea,
Super brugbart indlæg!
hvi.sk/r/4xTJ
JosephineHelbrandt
JosephineHelbrandt,
1000 tak 😊 Jeg er glad for, at du kan lide det!
nouw.com/josephinehelbrandt

Related posts