OM AT VISE SIN KÆRLIGHED OFFENTLIGT

Posted i: PERSONAL / MY OPINION

Det er ved at være en uge siden, at jeg oplevede skulende øjne, forbløffede udtryk og hovedrysten på nærmeste hold. Hvorfor folk reagerede så kraftigt på mig, tog det mig alligevel nogle timer at finde ud af.

Andreas og jeg var taget en forlænget weekend til Malaysias hovedstad Kuala Lumpur, og selvom det kun er to times flyvning fra Ho Chi Min City i Vietnam, hvor vi bor i dag, så skal jeg lige love for, at forskellen er stor. Når jeg besøger nye byer, elsker jeg at opleve dem til fods, og det gjorde sig også gældende da vi besøge Kuala Lumpur. Med et par gode sko og en vandflaske i hånden begik vi os ud på lange gåture i varmen, og ind i mellem, når vi stoppede op for at se på en af byens mange smukke bygninger eller få en tår vand, fik jeg enten et lille kram eller gav måske Andreas et kys.

Vi snakker et kram, hvor jeg lige røg ind under den ene armhule og tantekys - ikke sådan et med tungen, der varer flere minutter, ser alt for overdrevet ud og som gør andre omkring utilpasse. Et helt almindeligt kys, nogle gange endda bare på kinden. For mig er det, det mest naturlige i verden - og jeg synes bestemt at det hører hjemme på weekendture hvor man finder ro og tid til hinanden, noget der nogle gange godt kan være begrænset af en travl hverdag. Derfor blev jeg også jævnt irriteret, da det gik op for mig, at det var selv samme kærtegn, der fik vores medpassagere i metroen og forbipasende på gaden til at se så undrende på os.

Jeg ved ikke hvorfor, men pludselig blev det et ret stort issue for mig. Måske var det fordi, at det kom bag på mig. Jeg skulle hele tiden tænke over, om vi nu stødte nogen ved at holde i hånden, og vi følte os nærmest kriminelle, når vi en sjælden gang vurderede, at vi var uden for andres synsvinkel, og derfor hurtigt godt kunne give hinanden et kys med trutmund.

Jeg går totalt ind for, at man skal respektere de love, normer og skikke, der er i det land man besøger, men hold op hvor jeg synes, at det er åndsvagt, at man skal føle sig som en skurk fordi man giver sin kæreste et kram på åben gade.

Eller er det bare mig? Jeg har aldrig selv oplevet at nogen har overtrådt mine grænser, med kærtegn i det offentgligerum. Måske er det derfor, at jeg ikke forstår hvorfor nogen har det sådan?

Følg min blog:
Facebook her
Bloglovin her
Instagram her
Snapchat: Jhelbrandt

// Josephine

Follow my journey:
Facebook here
Bloglovin here
Instagram here
Youtube here
Snapchat: Jhelbrandt

Synes godt om

Kommentarer

MQ
,
Hej Josephine 😊 I (de fleste) asiatiske lande, er det meget normalt at offentlig kærtegn bliver set skævt til, da det er intimt og hører til indenfor hjemmets 4 vægge - hvis man ser det fra en anden vinkel, er det på en eller anden måde også meget "sødt", at bevare kærligheden og gemme den til man kommer hjem 😊 I Asien er det en ting mellem mand og kone - derfor er det ikke velset, at kysse på åben gade og oftest er det også religionpræget. Mange hilsner MQ
Anne
,
Synes du helt seriøst at normerne og stikkene når man sniger sig til at give kram m.m. I et land, hvor det tydeligvis ikke er normen at kramme og kysse offentligt?? Det synes jeg lige netop er respektløst overfor kulturen. Det kan godt være, at du er vant til at gøre det og jeg forventer da heller ikke at det er noget som de fleste måske lige ved på forhånd, men finder man ud af at det ikke er noget lokal befolkningen gør eller bryder sig som, så er det da ret respektløst at forsætte med at gøre det.
JosephineHelbrandt
JosephineHelbrandt,
Hej Anne. Jeg tror, at du misforstår mig. Jeg går meget ind for, at man skal følge de normer, der er i det land man besøger. Man skal have respekt for den måde de lever på - og det synes jeg også, at jeg har. Så snart vi forstod, hvorfor der blev kigget mærkeligt på os, så stoppede vi. At jeg så lige fik et hurtigt kram, når vi stod helt alene på min metro station, eller i elevatoren i et storcenter, det er jeg helt sikker på at der ikke var nogen der hverken så eller blev stødt af. Så selvom det irriterede mig, og at jeg synes, det er åndsvagt så tilpasser jeg mig selvfølgelig. 😊
nouw.com/josephinehelbrandt
LifeWithMichelle
LifeWithMichelle,
Jeg forstår godt din tanker omkring dette. Selvfølgelig skal man acceptere og respektere normer og skikke osv. men jeg går ud fra at der jævnligt komme turister, så det kan da umuligt være så sjældent de ser den form for kærtegn. Jeg vil give dig ret i at hvis man nu overdrev det og stod og gramsede og oversnavede hinanden så er det over grænsen, men når det nu ikke var andet end et tantekys og et kram og holde i hånd, så skal i da bare have lov til det efter min mening.
Forresten Mange tak for en super interessant blog, føler lidt jeg lever igennem dig på dine rejser og oplevelser.
Tag gerne og kig på min hvis den kan interessere dig 😊 @LifeWithMichelle
nouw.com/lifewithmichelle
JosephineHelbrandt
JosephineHelbrandt,
Hej MQ 😊 Jeg er helt med på, at det både er en kulturel og relgiøs ting, og jeg respektere det også, selvom jeg ikke er enig 😊 Jeg synes, bare at jeg ville delelidt af mine tanker om emnet, lige da jeg var kommet hjem og stadig følte mig ret irriteret over at være taget på kæreste tur til en by, hvor jeg ikke måtte give min kæreste et kram.
nouw.com/josephinehelbrandt