ARABISKE GADEHANDLERE, ÆSLER OG RØGELSE. MARRAKECH ER ET EVENTYRLIGT KAOS

Marrakech er et stor mylder af mennesker, hestevogne, æsler, biler og knallerter. Her er fart over feltet, og det kan være svært at følge med. Det er også et mekka af eventyrlige lamper, farver og dufte fra kryderier, røgelse og olier. Marrakech er for alvor Aladins verden og 1001 nats eventyr.

På hvert et gadehjørne står en arabisk gadehandler klar til at vise dig vej, finde en taxa, pudse dine sko, fortælle en historie eller måske agere guide? Der er ikke det, du ikke kan for penge hernede, og alle prøver at lokke sedlerne ud af os. En taxatur kan pruttes ned fra 150 DHR til 20 DHR, så man skal passe må ikke at blive snydt.

Vi hygger os ekstremt og nyder at gå på jagt efter skjulte skatte i den store bazar eller blive underholdt på “de dødes plads” der er centrum i den gamle bydel Medina. Der er mænd, der spiller fløjte, mens slanger danser til. Der er akrobataber, hennatatovører og spåkoner. Der er også appelsinboder i massevis, hvor man kan købe et glas friskpresset appelsinjuice for 2,5 danske kroner.

Vi bor midt Medina, i det smukkeste Riad, som er en oase midt i det store eventyrlige kaos. Den gamle bydel er så stor og fyldt af små gader der danner en snørklet labyrint, at det kan være svært at komme hele vejen rundt til fods. Derfor tog vi i dag en hestevogn, og så hvordan de lokale handlede grøntsager, frugt, mynte og dadler med hinanden, mens gryderne kokte i gadekøknerne.

Vi blev sat af ved det store “Palads Bahia,” der engang dannede ramme om fester og forlystelser for en stor sultan. Det var virkelig flot at se de mange vilde træudskæringer, klinker i forskellige farver der ledte op til et springvand og de frodige haver med appelsintræer.

Eftermiddagen har vi brugt i den nye by, hvor jeg fik tømt en Zara for gotter, som jeg glæder mig til at vise, når jeg er hjemme fra ferien igen

Det er helt vildt, hvor stor kontrasten er på måden folk lever i den nye- og den gamle bydel. Det er som at rejse mellem to verdner og to forskellige århundrede, på trods af at det kun tager en taxatur på 10 minutter at komme frem og tilbage mellem de to verdner.

Her er lidt billeder jeg tog på vores tur i hestevogn i Medina.

// Josephine

// Josephine

Follow my journey:
Facebook here
Bloglovin here
Instagram here
Youtube here
Snapchat: Jhelbrandt

Synes godt om

Kommentarer